Η Ιστορία μας,

Παλαιότερα, στο χωριό μας, υπήρξε ένας σύλλογος που έφθασε μέχρι την κορυφή της αθλητικής Χίου, στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός Αρμολίων με πρόεδρο το Βασ. Λιβανό. Ιδρύθηκε το 1979 και διαλύθηκε το 1997.  Ο Ολυμπιακός Αρμολίων σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα  κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου θεσμού κυπέλλου επικρατώντας σε έναν συγκλονιστικό τελικό του τότε πρωταθλητή Ν.Ο.Χ. 

Στο ποδόσφαιρο δεν έδρεψε ιδιαίτερες δάφνες. 

Φέτος, αρκετά χρόνια πιο μετά, έπείτα απο πρωτοβουλία τών Σφηκάκη Γιάννη και Σαραντάκη Θοδωρή , γίνεται η επανίδρυση του , με την μόνη διαφορα (στο καταστατικο του συλλόγου) οτι απο ποδοσφαιρικος σύλλογος Ολυμπιακος Αρμολίων, γίνεται ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ <<ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΜΟΛΙΩΝ>>. 

 Ξεκιναμε λοιπον με τον μπασκετικο ολυμπιακο Αρμολιων, και μακαρι η συνεχεια να αναδειξει και αλλα αθληματα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΜΟΛΙΩΝ 2013 - 2014

ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΑΣ 2013 - 2014

2013-12-29 18:52
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΙΟ: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ : ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ : ΓΛΥΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ :ΚΙΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑΤΡΟΣ: ΒΟΥΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΙΧΤΕΣ: ΣΦΗΚΑΚΗΣ Γ. , ΣΦΗΚΑΚΗΣ Μ. , ΓΕΩΡΓΙΑΚΩΔΗΣ Μ. , ΠΑΛΑΙΟΥΔΗΣ Δ. , ΣΤΕΙΡΟΣ Ο., ΜΠΙΡΛΗΣ...

Το χωριό ΑΡΜΟΛΙΑ

Τα Αρμόλια είναι χωριό της νότιας Χίου, σε οδική απόσταση 21 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου. Παλαιότερα ήταν έδρα κοινότητας, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα εννέα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μαστιχοχωρίων. Τα Αρμόλια είναι πράγματι ένα από τα 22 περίπου χωριά της νότιας Χίου όπου καλλιεργείται, εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο, το μαστιχόδεντρο ή μαστιχοφόρος σχίνος (Pistacia lentiscus, var. Chia) από το οποίο εξάγεται η μαστίχα. Η αρχαία ονομασία του χωριού ήτανΕρμόλεια, από τον θεό Ερμή, γι' αυτό και η λέξη «Αρμόλια» δασύνεται (παίρνει δασεία στο πολυτονικό σύστημα γραφής).

Τα Αρμόλια βρίσκονται σε σχετικώς πεδινή περιοχή, στα νότια του βουνού Λύκουρη και δυτικά του χαμηλότερου βουνού Τύλη, στους πρόποδες του δεύτερου. Στη Λύκουρη, επάνω από τα Αρμόλια, υψώνεται γενουατικό μεσαιωνικό κάστρο, που διατηρείται αρκετά καλά. Το μεσοσταθμικό υψόμετρο του χωριού είναι 90 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κοντινότερα χωριά είναι η Καλαμωτή (οδική απόσταση 3 χιλιόμ.) προς τα νοτιοανατολικά, το Πυργί (5 χιλιόμ.) προς τα νοτιοδυτικά και η Βέσσα (7 χιλιόμ.) προς τα βόρεια. Εξαιτίας της υπάρξεως του εξωτερικού κάστρου, στα Αρμόλια δεν υπάρχει (όπως στα Μεστά, στην Ελάτα και αλλού) η μορφή του «χωριού-κάστρου».

Οι κάτοικοι των Αρμολίων ονομάζονται Αρμολούσοι (θηλυκό «Αρμολούσαινες») στη Χίο. Εκτός από τη μαστίχα, ασχολούνται από την αρχαιότητα με την αγγειοπλαστική. Ο λόγος είναι μια μικρή και ρηχή λιμνούλα έξω από το χωριό, που συλλέγει μεγάλη ποσότητα αργιλώδους εδάφους στον πυθμένα της. Ακόμα και σήμερα το χωριό είναι κυρίως γνωστό στο νησί για τα πήλινα αγγεία του — γλάστρες, κανάτια, «μπουρμπούλια», πιθάρια κλπ.. Παράγει επίσης λάδι και λίγα δημητριακά και καπνό.